Crème van Grana Padano en oesterzwammen met look, amandel & tijm, toast met gerookte eendenborst.

Ingrediënten (voor 4 personen)

» 600 g oesterzwammen

» 1 teentje look

» 1 half blokje gevogeltebouillon

» een glas water

» 100 g geraspte Grana Padano + enkele stukken

» 1 klontje boter

» 4 sneetjes brood

» 4 sneetjes gerookte eendeborst

» 4 takjes tijm

» 2 soeplepels olijfolie

» 2 handjes amandelen

» 2 soeplepels olijfolie met citroen (optioneel)

Bereiding

1 Was de oesterzwammen en snij ze in grove stukken.

2 Fruit de oesterzwammen met een klontje boter samen met de geplette look in een kookpot

3 Voeg de room en het bouillonblokje toe

4 Roer alles door elkaar

5 Voeg de Grana Padano en de takjes tijm toe

6 Roer opnieuw grondig

7 Mix het geheel met behulp van de bamix

8 Plaats daarna het hulpstuk om te kloppen op de bamix en maak de crème glad. De bamix zorgt ervoor dat de room heel luchtig wordt.

9 Snijd de stukken brood, gelijk, in soldaatjes.

10 Giet olijfolie over de stukken brood en laat deze goudbruin worden gedurende 5 minuten in een oven op 160°C.

11 Schik de plakjes eendenborst op de stukken brood, samen met een beetje verse tijm en een paar schilfers Grana Padano.

12 Giet de crème in een kommetje en voeg de amandelen toe, samen met een beetje tijm en de olijfolie met citroen.

13 Serveer de toast met de eendenborst.

Over

Potimanon - Bamix Lover

Ik gebruik bamix al sinds het begin dat ik mijn passie vond voor koken. Mijn vader, een gepassioneerde kok, heeft in zijn keuken de beroemde traditionele rode bamix. Toen ik begon met koken, werd ik door papa gedwongen om dit schitterende object te testen… en goed te keuren! De kracht van bamix is vooral de macht van de emulsie. Het werkt heel simpel, ik heb altijd het perfecte schuim met bamix! En juist om die reden is dit merk één van mijn favorieten in de keuken.

Ga naar de site van Potimanon