Quatre quarts cake

“Een verrassend stukje cake.”

Ingrediënten

Voor het glazuur:

» 200 gr poedersuiker

» 3 à 4 eetlepels vers geperst bloedsinaasappelsap

Voor de cake:

» 175 gr zachte boter, plus extra voor in te vetten

» 175 gr bruine suiker

» 4 grote eieren

» zest van 1 citroen

» enkele druppels vanille extract

» 200 gr zelfrijzende bloem

» 50 gr amandelen

Bereiding

1 Verwarm de oven op 175°C.

2 Maal de amandelen fijn in de processormolen van bamix.

3 Maal vervolgens de suiker en citroenzeste fijn in de processormolen, om een fijne, gearomatiseerde suiker te bekomen.

4 Meng de boter en suiker met de bamix menger tot deze licht en romig zijn.

5 Daarna meng je een voor een de eieren ertussen.

6 Voeg het vanille-extract toe.

7 Meng er de bloem en de amandelen bij tot je een dik beslag hebt. Het beslag moet los genoeg zijn zodat het van een houten lepel kan lopen, als het te dik is meng er dan een beetje melk bij.

8 Boter een bakvorm in. Giet het beslag in de bakvorm en maak het egaal.

9 Bak gedurende 55 minuten tot 1 uur (tot een prikker er proper uitkomt).

10 Verwijder uit de over en laat 15 minuten afkoelen, haal vervolgens de cake uit de bakvorm en verwijder het bakpapier. Laat de cake op een rooster staan zodat het goed kan afkoelen.

10 Zeef 200 gram poedersuiker.

11 Roer vervolgens het verse sap erbij (beetje bij beetje) tot er een mooi dik en glad papje ontstaat.

12 Nu hoeft u enkel nog het glazuur over de cake te dekoreren. Het glazuur wordt vanzelf hard.

Smakelijk!