Bamix-brood

“Wist u dat u met alleen het multimes een heerlijk Bamix-brood kunt bereiden?”

Ingrediënten

» 8,5 dl water

» ¼ blokje gist

» 1 kg witte bloem of melkbroodmeel

» 3 theelepels zout

Bereiding

1 Voorverwarm de oven met gietijzeren kookpot en deksel op 240 °C.

2 Doe het water en de gist in een kom en mix met het multimes.

3 Meng de bloem met het zout.

4 Voeg de bloem beetje bij beetje bij het water. Kneed zachtjes met het multimes tot een homogeen, vloeibaar deeg.

5 Dek de kom af met een vochtige keukenhanddoek, zet er een bord op en laat het deeg bij kamertemperatuur een nacht lang, of beter nog 18 uur lang, rijzen tot het volume verdubbeld is.

6 Bestuif een schone keukenhanddoek goed met bloem, leg de handdoek erover. Laat nog 2 uur rusten.

7 Doe het deeg in de gietijzeren kookpot en bestuif indien nodig nog eens met bloem.

8 Zet de kookpot afgedekt in de over en bak voor 30 minuten.

9 Neem het deksel van de pot en bok nog eens 25 minuten tot het brood een goudbruine korst heeft.

Smakelijk!

Tips

» De lange rusttijd garandeert een zeer luchtig, uitermate aromatisch en vlot verteerbaar brood. Verrijk het brooddeeg voor het bakken met spekblokjes, gedroogde tomaten, olijven of kruiden.

» Als je 1 eetlepel azijn aan het deeg toevoegt, hoeft het maar 4 uur te rusten.