Detox brocollisoep met rode linzen.

Ingrediënten

» 1 middelgrote ui

» 1 teentje knoflook

» 1/2 theelepel gemalen komijn

» 1/2 theelepel gemalen kurkuma

» 1/2 theelepel gemalen gember

» 250gr broccoli (ongeveer 1 stronk)

» 300g rode linzen

» enkele muntblaadjes (5-10)

» 1 rode chilipeper (optioneel)

» 2 el olijfolie

Bereiding

1 Week de linzen 30 minuten tot 1 uur. Bereid de rest – schil knoflook en ui, was kruiden en groenten en hak de broccoli, knoflook, ui, chili (optioneel) en muntblaadjes.

2 Voeg in een kleine kookpot 1 el olijfolie toe en bak de knoflook en uien ongeveer 1 minuut op een middelhoog vuur. Voeg de kruiden toe. Roer en voeg een klein beetje water toe, zodat de kruiden niet verbranden. 

3 Roer opnieuw en voeg de gehakte broccoli, linzen, 1/2 tl zout toe en 1,5 liter water toe (voldoende water zodat alles bedekt is). Bedek alles met het deksel en kook 8-10 min tot linzen zacht zijn en al het andere gaar is.

4 Voeg de kruiden toe (munt en eventueel koriander). Neem van het vuur.

5 Meng de soep met je staafmixer. Je kiest zelf of je de soep volledig doordoet tot ze glad is, of stopt als er nog enkele brokken in zitten. Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe en roer. Zout naar smaak en voeg water toe als de soep te dik is.

6 Serveer warm en als je wilt, top met wat paprikavlokken en komijn.