Lumaconi, getomateerde saus met verse kaas, parmezaanse kaas en gerookte paprika, peppadew met kaas, chorizo en pistacheolie

Ingrediënten (voor 2 personen)

» 250 g lumaconi

» 200 g kerstomaten uit blik

» 60 g verse kaas

» 50 g parmezaanse kaas

» 1 koffielepel gerookte paprikapoeder

» 6 peppadew pepers met kaas

» 40 g chorizo

» Peper & zout

Bereiding

Zet een kookpot met water op het vuur om de pasta te koken.

2 Giet ondertussen de kerstomaatjes in een steelpan.

3 Laat deze op een zacht vuurtje sudderen.

4 Voeg de verse kaas en de parmesan toe.

5 Mix alles (gebruik hiervoor de bamix met het mengstukje) tot je een gladde saus bekomt.

6 Eens het water kookt, voeg je de pasta toe en laat je deze koken volgens de instructies op de verpakking.

7 Snijd ondertussen de peppadew pepers met kaas en de chorizo in stukjes.

8 Giet de pasta af en meng deze met de saus.

9 Dresseer de pasta op een bord en voeg hier de peppadew pepers en chorizo aan toe.

10 Werk af met pistacheolie en enkele schilfers parmezaanse kaas.

11 Smakelijk!

Potimanon
Over

Potimanon - Bamix Lover

Ik gebruik bamix al sinds het begin dat ik mijn passie vond voor koken. Mijn vader, een gepassioneerde kok, heeft in zijn keuken de beroemde traditionele rode bamix. Toen ik begon met koken, werd ik door papa gedwongen om dit schitterende object te testen… en goed te keuren! De kracht van bamix is vooral de macht van de emulsie. Het werkt heel simpel, ik heb altijd het perfecte schuim met bamix! En juist om die reden is dit merk één van mijn favorieten in de keuken.

Ga naar de site van Potimanon