Paprika puree

“Een lekker vegetarisch bijgerecht. “

Ingrediënten

» 3 rode paprika’s

» 1 kg aardappelen (kruimig, geschild)

» 1 teen knoflook (fijngesneden)

» 5 el extra zuivere olijfolie

Bereiding

1 Verwarm de oven op 200 °C.

2 Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min.

3 Neem uit de oven, doe ze in een plastic zak en knoop die dicht. Laat de paprika’s 20 min. rusten.

4 Kook ondertussen de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.

5 Verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het velletje van de paprika’s. Pureer ze met uw bamix, maak hierbij gebruik van het multimes.

6 Giet de aardappelen af en mix ze met de paprika, de knoflook en de olie tot een fijne puree met de menger (hulpstuk met gaatjes).

7 Breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk!