Pomme Duchesse

Pomme Duchesse

“Finger Licking Potatoes”

Pomme Duchesse

Pommes Duchesse met look, zongedroogde tomaten en basilicumIngrediënten (voor 4 personen):

» 750 g aardappelen

» 30 g boter

» 2 teentjes look

» 60 g zongedroogde tomaten

» een handvol basilicum

» zout

» peper

» nootmuskaat

Pomme Duchesse

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.

Giet de aardappelen af en voeg de kruiden toe. Mix alles kort met de bamix.

Snijd de zongedroogde tomaten en de basilicum fijn met de bamix SliceSy.

Voeg deze toe aan de puree en meng even goed onder elkaar.

Doe de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toefjes van de puree.

Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot ze goudbruin zijn.

Pomme Duchesse