Showoff broodje met roast beef en kruidenmayonaise

Ingrediënten

Roast Beef

» 800 gr. kogelbiefstuk Hier black angus beef

» mayonaise

» Grof zout royaal strooien

» Houtblokjes in dit geval pecan, maar ook fruit en eik kunnen.

Gepekelde tomaatjes

» 200 gr. mini kerstomaatjes

» 1 teentje look

» 2 tl verse dille

» 225 ml witte wijnazijn

» 225 ml water

» 15 gr zout

» 10 gr fijne griessuiker

Gepekelde rode spitskool

» 1/2 stuk rode spitskool fijngesneden

» 2 el cider azijn

» 1 el honing

» peper en zout naar smaak

Kruiden mayonaise

» 350 ml zonnebloemolie

» 1 ei

» 1 tl mosterd

» 2 el pekelvocht van de tomaatjes

» 1 mespunt gemalen komijnzaad

» 1/2 stuk rode chilipeper fijngesneden

» 1 handvol verse bieslook fijngesneden

» 1 handvol verse bladpeterselie fijngesneden

» 1 handvol verse korianderblaadjes fijngesneden

Samenstelling

» 4 broodjes

» veldsla naar smaak

» geroosterde sesamzaadjes naar smaak

Bereiding

Gepekelde tomaatjes

Meng de ingrediënten voor de pekel en roer tot alle suiker en zout is opgelost.

2 Voeg de tomaten toe en plaats in de koelkast voor minimum 4u.

Zoetzure rode spitskool

Meng 2 el cider azijn met 1 el honing en roer deze door de fijngesneden rode spitskool. Proef en breng op smaak met peper en zout (en evt. meer marinade).

2 Plaats in de koelkast voor minstens 4u.

Roast beef

Wrijf de kogelbiefstuk royaal in met zout. Plaats deze op je BBQ op lage temperatuur (+- 100°C).

2 Voeg een blokje rookhout toe aan de kolen en gaar de kogelbiefstuk tot een kerntemperatuur van 48°C.

3 Verhoog de temperatuur in je BBQ tot 250°C en plaats een gietijzeren pannetje op het vuur. Laat dit pannetje verwarmen tot je gietijzeren pannetje of rooster goed heet is.

4 Wrijf de kogelbiefstuk in met mayonaise en plaats deze in het gietijzeren pannetje om te schroeien (ongeveer 2 minuten). Hierdoor zal je een mooie korst krijgen. Smeer de bovenkant in met mayonaise en herhaal bij de andere zijde.

5 Snij de kogelbiefstuk in tegen de draad.

Voor de kruidenmayonaise

Plaats alle ingrediënten, behalve de kruiden en chilipeper, in een mengbeker. Zet de bamix met de menger op de bodem van de beker en laat hem draaien op de laagste snelheid tot je rond merkt dat de mayonaise begint te binden onderaan de beker.

2 Schakel over naar de hoogste snelheid terwijl je langzaam naar omhoog beweegt en af en toe even de menger terug duwt naar beneden. Herhaal dit tot alle olie mooi is vermengd.

3 Voeg de fijngesneden kruiden en chili peper toe en meng goed door.

Broodje samenstellen

Snij het broodje door en leg hierop de gewassen veldsla.

2 Plaats enkele sneden roast beef op de salade en bedek met een laag kruidenmayonaise naar smaak.

3 Plaats hierop enkele van de gepekelde tomaatjes en de zoetzure rode spitskool naar smaak.

4 Besprenkel met geroosterde sesamzaadjes en dek af met het bovenste deel van je broodje!

Recipe Notes

Noot: voor het recept voor de heerlijke gepekelde tomaatjes gaan de credits naar Koken en hoge hakken

BBQ Bastard
Over

BBQ Bastard - Bamix Lover

"Gedeelde Passie!" Dat is de basis waaruit "The BBQ Bastard" is ontstaan. Vanuit de insteek uit de positieve psychologie (beetje beroeps(mis)vorming) is bewezen dat het delen van leuke momenten en je passie, het geluk bevordert. Proefondervindelijk weet ik dat dit ook klopt. Met "The BBQ Bastard" combineer ik mijn passie voor fotografie en koken op vuur. Als ik hierdoor mensen kan inspireren om meer te doen met hun BBQ, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Het werkt op zijn beurt terug inspirerend en geeft energie om nieuwe dingen te proberen, het leidt tot leuke contacten en samenwerkingen. Met de kwaliteit van bamix kan je vlot de leukste marinades, rubs en sauzen ontwikkelen. Harde specerijen zijn in geen tijd fijngemalen. Nu hoef ik mij enkel nog op smaak, vuur en een gezellig samenzijn te concentreren.

Ga naar de site van BBQ Bastard