Zomerse quiche
“Summer is a state of mind“
» 1 vel bladerdeeg (rond)
» 2 zoete aardappels
» 150 g spinazie
» 1 ui
» 2 teentjes knoflook
» 4 eieren
» 100 ml room
» 50 g (pittige) oude kaas
» 1 el komijn
» 1 tl chilipoeder
» peper
» zout
» olijfolie
» boter
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Vet de quichevorm in met wat boter.
3 Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Schil ook de ui en knoflook en snipper deze fijn met de bamix.
4 Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
5 Voeg de stukjes zoete aardappel toe. Schep goed om en voeg vervolgens de komijn, chilipoeder en het peper en zout toe. Laat zo’n 5 min zachtjes verder garen.
6 Voeg de spinazie toe en laat slinken. Schep regelmatig om.
7 Mix in een schaal de 2 eieren en de room met de bamix.
8 Doe de bladerdeeg in de quichevorm.
9 Schep het mengsel van zoete aardappel en spinazie in de vorm en schenk het eimengsel erover. Verdeel gelijkmatig.
10 Bestrooi de quiche met geraspte kaas.
11 Zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.