Zomerse salade met erwten, pancetta, radijs en basilicum

Ingrediënten

» 250 g doperwten

» 300 g verse erwten

» 3 el olijfolie

» 1 potje artisjokken in olie

» 1 rol geitenkaas

» 15 plakjes pancetta

» 1 bosje radijzen

» Een handje vol pijnboompitten

» Verse basilicum

» 200 ml verse room

» Een teentje knoflook

» Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140°C.

2 Leg de helft van de plakjes pancetta op een ovenvaste bakplaat bedekt met bakpapier. 

3 Bak 25 minuten tot het knapperig is.

4 Mix de knapperige pancetta met de bamix (multimesje).

5 Meng tot je grove stukjes pancetta krijgt.

6 Op keukenpapier opzij zetten.

7 Breng een pot met gezouten water aan de kook.

8 Neem de erwten.

9 Kook de erwten in kokend gezouten water.

10 Verwijder de erwten als ze gaar zijn.

11 Laat de helft in koud water rusten en de andere helft in een hoge beker.

12 Voeg in de beker de olijfolie, pijnboompitten, knoflook en een paar basilicumblaadjes toe.

13 Mix alles met de bamix (multimesje).

14 Bewaar in de koelkast.

15 Verwarm de room in een kleine pan.

16 Leg er een handvol basilicumblaadjes in.

17 Laat ongeveer tien minuten trekken op een zeer laag vuur en zorg ervoor dat u af en toe mengt.

18 Doe ondertussen de artisjokken in een hoge beker en voeg een beetje olie toe.

19 Gebruik de Bamix (multimes) en meng tot je een tapenade consistentie verkrijgt.

20 Op een koele plaats bewaren.

21 Snijd de geitenkaas grof en zet deze opzij.

22 Was de radijzen en snijd ze in plakjes.

23 Doe in een schaal een goede eetlepel artisjoktapenade.

24 Schik de geitenkaas, de erwten, erwtenpesto, radijzen, pancetta crumble, pancetta en enkele basilicumblaadjes erop.

25 Gebruik de Bamix klopper om de met basilicum verrijkte crème te emulgeren.

26 Voeg een paar lepels basilicumschuim toe aan de salade.

27 Kruid af met peper en geniet van de salade.

Potimanon
Over

Potimanon - Bamix Lover

Ik gebruik bamix al sinds het begin dat ik mijn passie vond voor koken. Mijn vader, een gepassioneerde kok, heeft in zijn keuken de beroemde traditionele rode bamix. Toen ik begon met koken, werd ik door papa gedwongen om dit schitterende object te testen… en goed te keuren! De kracht van bamix is vooral de macht van de emulsie. Het werkt heel simpel, ik heb altijd het perfecte schuim met bamix! En juist om die reden is dit merk één van mijn favorieten in de keuken.

Ga naar de site van Potimanon