Risotto verde met asperges

Duur: 40 min / 4 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE RASP, FIJNE GLEUF EN HAKMES – MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Een echt lentegerecht deze risotto verde met asperges! De groene kleur komt van de tuinerwten, spinazie en platte peterselie en geeft een extra dimensie aan het gerecht. De risotto verde serveren we bovenop met groene asperges en extra veel Parmezaanse kaas. Ga jij de risotto verde met asperges deze lente maken?

Ingrediënten


»
300 g risottorijst
» 250 g groene asperges
» 200 ml witte wijn
» 200 g spinazie
» 150 g tuinerwten (diepvries)
» 20 g platte peterselie
» 1 liter groenten- of kippenbouillon
» 75 g Parmezaanse kaas
» 30 g roomboter
» 2 knoflookteentje
» 1 ui
» rasp van een halve citroen
» peper en zout
» olijfolie

Bereiding
  1. Doe het hakmes in de SliceSy®, doe de knoflookteentjes erin en hak de knoflook grof. Doe wat olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en tuinerwten toe. Bak het geheel voor ongeveer vijf minuten en voeg vervolgens de spinazie toe om deze te laten slinken. Doe het groentenmengsel en de platte peterselie in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak het geheel tot een puree. Zet vervolgens apart.
  2. Doe de ui in de SliceSy® met hakmes en hak de ui fijn. Laat de helft van de roomboter in een pan smelten en bak de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg vervolgens de risottorijst toe. Bak deze kort mee en blus vervolgens af met de witte wijn. Voeg steeds beetje bij beetje de bouillon toe totdat de risotto begint te garen.
  3. Snijd de onderkant van de groene asperges. Doe de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de asperges met behulp van de SliceSy® in dunne plakken. Meng ze met wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout en zet ze apart.
  4. Doe de Parmezaanse kaas in de SliceSy®, verwijder de fijne gleuf en steek de fijne rasp erin en rasp de kaas fijn. Voeg de groene saus bij de risotto en de helft van de gesneden rauwe asperges en meng alles door de risotto. Voeg eventueel nog wat bouillon toe totdat de risotto gaar is.
  5. Meng de helft van de Parmezaanse kaas, de rest van de boter en de rasp van de citroen door de risotto en laat nog een minuutje staan. Breng eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout. Serveer de risotto vervolgens met de overgebleven groene asperges en de Parmezaanse kaas.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Groene shakshuka met whipped feta

Duur: 25 min / 2 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE GLEUF EN HAKMES – MULTIMES – MAATBEKER (600ML)

Heb je weleens gehoord van shakshuka? Het is een Oosters eenpansgerecht van gepocheerde eieren in groenten. Officieel wordt een shakshuka geserveerd in een saus van tomaten en paprika. Wij geven er een twist aan en maken er een groene shakshuka van met lentegroenten. Een heerlijk gerecht bomvol groene veggies. En lekker als ontbijt, lunch of als diner. Deze shakshuka kan altijd. We maken de groene shakshuka af met whipped feta. Romige feta die met de bamix® tot in perfectie is opgeklopt. Loopt het water al in je mond? 

Ingrediënten

Voor de groene shakshuka

» 3 eieren
» 1 courgette
» 200 g spinazie
» 2 stengels bleekselderij
» 50 ml kookroom
» 1 ui
» paar takjes platte peterselie
» paar takjes dille
» 1 tl komijn
» 1 tl za’atar
» 1 tl chilivlokken
» olijfolie
» peper en zout

Voor de whipped feta

» 75 g feta
» 40 g Griekse yoghurt
» 1 el citroensap
» 1 el extra vierge olijfolie

Bereiding
  1. Begin met het maken van de whipped feta. Doe hiervoor alle ingrediënten in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix het geheel tot een romig mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Zet de whipped feta tot gebruik in de koelkast om iets in te dikken.
  2. Steek het hakmes in de SliceSy®. Hak de ui fijn. Verwijder de ui en hak de platte peterselie en dille grof. Zet de grofgehakte kruiden apart voor later. Doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak de ui in vijf minuten glazig.
  3. Verwijder het hakmes uit de SliceSy® en steek de fijne gleuf in de messenschijf. Snijd hiermee de courgette en stengels bleekselderij in stukjes. Voeg deze vervolgens bij de ui in de koekenpan. Bak de groenten vijf minuten op middelhoog vuur en voeg vervolgens de spinazie toe.
  4. Voeg de kookroom aan de groenten toe en breng het geheel op smaak met de komijn, za’atar, peper en zout. Maak drie kuiltjes in de groenten en breek hier voorzichtig de eieren in. Doe een deksel op de pan en laat de eitjes in ongeveer vijf minuten pocheren. Het lekkerste is natuurlijk als de eidooier straks nog loopt, dus laat de eieren niet te lang pocheren.
  5. Verdeel de whipped feta over de shakshuka. Garneer met de chilivlokken en de grofgesneden kruiden. Breng het geheel eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout. Serveer de groene shakshuka met whipped feta meteen. Lekker met flatbread om te dippen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Norwegian eggs benedict met hashbrowns

Duur: 50 min / 2 personen
SLICESY® MET GROVE RASP EN HAKMES – MENGER – MAATBEKER (600ML)

Deze Norwegian eggs benedict met hashbrowns wil je het liefst iedere dag eten! Geniet van de verfijning van zalm, gepocheerde eieren en zijdezachte Hollandaisesaus geserveerd op perfect gebakken hashbrowns. De oorsprong van eggs benedict is enigszins gehuld in mysterie, maar over het algemeen wordt het beschouwd als een Amerikaans gerecht met Franse invloeden en door de zalm zelfs Noorse invloeden. Een geliefd gerecht waar wereldwijd van wordt genoten!

Ingrediënten

Voor de hashbrowns

» 2 grote vaste aardappelen
» 1 kleine ui
» 2 eetlepels bloem
» peper & zout
» klontje roomboter

Voor de Hollandaisesaus

» 4 eidooiers
» 150 g roomboter
» 2 eetlepels melk
» 1 eetlepel citroensap
» peper & zout

Voor de Norwegian eggs

» 4 eieren
» 100 g gerookte zalm
» handjevol verse dille
» scheut witte wijnazijn
» snufje zout

Bereiding
  1. Steek de grove rasp in de SliceSy®. Schil de aardappelen en rasp ze met behulp van de SliceSy®. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelen met behulp van een schone theedoek. Haal de messenschijf met grove rasp uit de SliceSy® en zet het hakmes vervolgens in de SliceSy®. Hak met de SliceSy® de ui fijn. Meng in een aparte kom de geraspte aardappelen met de fijngehakte ui, bloem en peper en zout. Maak met je handen er mooie ronde hashbrowns van.
  2. Laat voor de Hollandaisesaus de roomboter in een pannetje smelten. Steek de menger op de bamix®. Doe de eidooiers samen met de melk in een kom. Verwarm deze al mengend met de bamix® au bain-marie. Meng net zo lang totdat het mengsel dikker begint te worden. Heb geduld, het duurt wel even voordat het mengsel goed dik is.
  3. Giet de inhoud van het mengsel over in een maatbeker. Voeg dan al kloppend met de bamix® op eerste snelheid beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Breng de Hollandaisesaus vervolgens op smaak met het citroensap en peper en zout. Dek de maatbeker af, zodat de saus warm blijft.
  4. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de hashbrowns in de hete pan en druk ze lichtjes met een spatel aan. Bak de hashbrowns in ongeveer 10 minuten aan iedere kant goudbruin en knapperig. Pak ze in aluminiumfolie in zodat ze warm blijven.
  5. Zet voor de gepocheerde eieren een grote pan op het vuur met voor de helft gevuld met kokend water. Voeg een snufje zout en een flinke scheut azijn aan het water toe. Breek een ei open in een kopje. Doe de bamix® met menger in de pan totdat er een draaikolk ontstaat.
  6. Breng het kopje zo dicht mogelijk naar het water toe en giet het ei voorzichtig in het water. Draai met twee lepels het eiwit zo snel mogelijk om het eigeel heen. Pocheer het ei ongeveer drie minuten en haal het dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Snijd het overtollige eiwit van het gepocheerde ei af. Herhaal dit met de rest van de eieren.
  7. Verdeel de gerookte zalm over de hashbrowns. Leg hier de gepocheerde eieren op. Hak de verse dille grof. Giet de Hollandaisesaus over het gerecht en garneer met de verse dille. Serveer de Norwegian eggs benedict met hashbrowns meteen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Flammkuchen met spek en ui

Duur: 25 min + 60 min wachttijd / 2 stuks
SLICESY® MET HAKMES EN FIJNE GLEUF

Heb je weleens flammkuchen gegeten? Het is een gerecht uit de Elzas gemaakt van een dunne bodem van brooddeeg die met crème fraîche en allerlei lekkere toppings is belegd. De traditionele flammkuchen wordt gemaakt met spek en ui. We maken het deeg met de precisie van de bamix® SliceSy®. Zo is deze flammkuchen met spek en ui een perfecte combinatie van traditie en innovatie!

Ingrediënten

Voor het deeg

» 200 g bloem
» 150 ml lauwwarm water
» 5 g zout
» 4 g droge gist
» 1/2 eetlepel olijfolie
» scheutje zonnebloemolie

Voor de toppings

» 150 g spekreepjes
» 125 g crème fraîche
» 2 rode uien
» zwarte peper
» bieslook voor de garnering

Bereiding
  1. Doe de bloem samen met het zout en het gist in de SliceSy® met hakmes en meng het geheel. Voeg het water en de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Kneed het deeg vervolgens met de bamix® SliceSy® vijf minuten tot een soepel deeg. Voeg geen extra bloem toe, het deeg wordt tijdens het kneden vanzelf minder kleverig.
  2. Vet een grote kom licht in met wat zonnebloemolie. Keer het deeg één keer zodat het aan alle kanten met wat olie is bedekt. Let het daarna in de kom en dek de met een theedoek af. Laat het deeg in ongeveer één uur rijzen en in volume verdubbelen.
  3. Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek, kneed het deeg en druk de lucht uit het deeg. Verdeel het deeg daarna in twee porties. Neem één portie en dek de rest weer af.
  4. Verwarm de oven voor op 240 graden (hetelucht). Werk met één stuk deeg tegelijk. Rol het deeg op een stuk bakpapier zo dun mogelijk uit. Het deeg moet dunner zijn dan met een pizza.
  5. Steek de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de rode ui in ringen. Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en garneer met de rode ui en spekjes. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Bak de flammkuchen met spek en ui in tien minuten krokant in de voorverwarmde oven. Snijd de bieslook fijn en serveer de flammkuchen met de fijngesneden bieslook.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Zelf falafel maken

Duur: 25 min + minstens 750 min wachttijd / 8 stuks
SLICESY® MET HAKMES

Zelfgemaakte falafel is echt zoveel lekkerder dan uit de supermarkt! Zelf falafel maken is ook nog eens een leuk klusje om te doen. Je hebt hiervoor gedroogde kikkererwten nodig die je lang genoeg van tevoren in koud water weekt. De falafel is lekker in een salade, in wraps of op een pitabroodje, maar ook lekker als snack. Laat de keukenpret beginnen en trakteer jezelf op deze heerlijke zelfgemaakte falafel!

Ingrediënten


»
125 g gedroogde kikkererwten
» 1 ui
» 2 knoflooktenen
» 3 eetlepels bloem
» 1 theelepel komijnzaad
» 1 theelepel korianderzaad
» 1/2 theelepel cayennepeper
» sap van een halve citroen
» handjevol platte peterselie
» peper en zout
» zonnebloemolie om in te frituren

Bereiding
  1. Week de kikkererwten minstens 12 uur in koud water. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Doe ze samen met alle ingrediënten in de SliceSy® met hakmes. Maal het mengsel tot een grof geheel. Eventueel kun je de SliceSy® samen met de bamix® oppakken en iets heen en weer schudden. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  3. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan eventueel nog wat extra bloem toe.
  4. Vorm kleine balletjes van het mengsel met je handen. Laat de falafel vervolgens een half uur in de koelkast opstijven.
  5. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan tot ongeveer 180 graden. Bak de falafel in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de falafel vervolgens uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de falafel meteen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Porchetta met noten, abrikozen en vijgen

Duur: 150 min + één nacht rusten / 8 personen
SLICESY® MET HAKMES
Extra materiaal: Barbecue, keukentouw

Met deze porchetta met noten en abrikozen kun je in de knisperende kou genieten van het samenzijn. We maken de porchetta namelijk op de winterbarbecue. Zo krijg je perfect geroosterde porchetta met een knapperig zwoerd en een verrassende vulling. Porchetta is een buikspek, maar dan op zijn Italiaans bereid en door hem te vullen met noten, abrikozen en vijgen geven we dit gerecht een twist. Een ideaal gerecht om voor een grote groep mensen te maken. Proef de sfeer van het seizoen en deel zo de gezelligheid met vrienden en familie rondom de barbecue!

Ingrediënten


»
2,5 kg buikspek met zwoerd
» 150 g gemengde noten
» 125 g gedroogde abrikozen
» 125 g gedroogde vijgen
» 100 g vers broodkruim
» 1 ui
» 2 knoflooktenen
» 2 eetlepels venkelzaad
» 3 takjes rozemarijn
» 3 takjes salie
» olijfolie
» peper en flink wat zout

Bereiding
  1. Leg het vlees met het zwoerd omhoog op je werkvlak. Dep het met keukenpapier goed droog. Kerf het zwoerd kruislings om de 1 cm met een scherp mes in. Wrijf het ingesneden vlees wat flink wat zout in en duw het ook in de inkepingen. Keer het vlees vervolgens om.
  2. Snijd de ui en knoflook met behulp van de SliceSy® fijn. Doe hiervoor het hakmes in de SliceSy® en zet de bamix® erop. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook hierin glazig. Laat iets afkoelen en doe vervolgens in een grote kom.
  3. Voeg de gemengde noten, venkelzaad, rozemarijn en salie toe aan de SliceSy®. Zet de bamix® op de SliceSy® en hak alles fijn. Herhaal dit proces voor de abrikozen en vijgen. Voeg dit daarna ook samen met het broodkruim toe aan de kom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de vulling, breng op smaak met peper en zout en meng het geheel.
  4. Besmeer de binnenkant van het vlees met de vulling. Rol het vlees stevig op tot een rollade. Bind hem op meerdere plekken met wat keukentouw vast. Leg hem op een schaal en zet hem onafgedekt een nacht in de koelkast zodat het zwoerd iets uitdroogt.
  5.  Laat het vlees op kamertemperatuur komen en pak het goed in aluminiumfolie in. Bereid de barbecue voor op 150 graden indirect grillen. Rooster de porchetta met het aluminiumfolie 1,5 uur à 2 uur tot hij gaar is. Haal het aluminiumfolie er vervolgens vanaf en bewaar eventueel het bakvet voor een lekkere saus. Rooster de porchetta nog even direct op de grill totdat deze een goudbruin en krokante korst krijgt. Dit kun je het beste met de deksel open / eraf doen, omdat het vlees anders snel verbrandt.
  6. Haal de porchetta van de barbecue af, verpak hem in aluminiumfolie en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem in plakken snijdt. 

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Aardappelgratin

Duur: 55 min / 4 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE GLEUF

Aardappelgratin is zo’n lekker basisrecept om aardappelen in de oven klaar te maken. Met de SliceSy® zijn de aardappels ook nog eens zo in plakjes gesneden. Aardappelgratin is gemakkelijk om te maken. De oven doet eigenlijk het meeste werk. Heerlijk als bijgerecht en echt comfortfood deze aardappelgratin!

Ingrediënten

» 750 g vastkokende aardappelen
» 250 ml slagroom
» 100 g geraspte kaas
» 2 rode uien
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel mosterd
» snufje nootmuskaat
» peper en zout
» handjevol verse peterselie
» klontje roomboter

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Haal de schil van de aardappelen en uien af en snijd deze in stukken. Snijd de aardappelen met behulp van de bamix® SliceSy® messenschijf met rasp en brede gleuf in schijfjes. Haal ze uit de bamix® SliceSy® en herhaal dit met de rode uien.
  3. Vet een ovenschaal in met het klontje roomboter. Verdeel de aardappelplakjes en de uien over de ovenschaal. Doe dit dakpansgewijs.
  4. Snijd de knoflook fijn en meng dit samen met de room en de helft van de geraspte kaas. Breng het roommengsel op smaak met peper en zout, de mosterd en een snufje nootmuskaat.
  5. Giet de room over de aardappelen en verdeel hier de resterende geraspte kaas over.
  6. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. De aardappelgratin is klaar als de aardappelschijfjes gaar zijn en de gratin een lekker krokant korstje heeft.
  7. Haal de aardappelgratin uit de oven. Snijd de verse peterselie fijn en garneer hier de aardappelgratin mee.

Pompoenpasta met salieboter en blauwe kaas

Duur: 35 min / 4 personen
MENGER – MAATBEKER (1L)

In de herfst eten we graag altijd pompoen. Niets is lekkerder dan deze pompoenpasta met salieboter en blauwe kaas. Zo laat je de herfst op je bord tot leven komen. De romige, fluweelzachte pompoensaus zorgt samen met de salieboter en de blauwe kaas voor een hartverwarmende smaakervaring. Mogen we al aan tafel?

Ingrediënten

» 400 g rigatoni of een andere pastasoort
» 500 g pompoen
» 250 ml slagroom
» 150 g blauwe kaas
» 75 g Parmezaanse kaas
» 75 g roomboter
» 10 g verse salie
» 1 ui
» 1 knoflookteentje
» snufje nootmuskaat
» scheutje olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Maak de pompoen schoon, schil hem en snijd in kleine blokjes.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui hierin glazig. Voeg op het laatst de knoflook toe.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak ze gedurende vijf minuten mee. Voeg de slagroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus ongeveer 30 minuten sudderen met de deksel op de pan totdat de saus iets is ingedikt en de pompoen gaar is.
  4. Kook in de tussentijd de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Maak ook de salieboter door de boter te smelten in een steelpannetje. Wrijf de salieblaadjes voorzichtig in je handen zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg de salie bij de boter en laat dit op laag vuur staan.
  5. Doe de pompoen in de maatbeker. Voeg de nootmuskaat en wat peper en zout toe. Steek het multimes op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en pureer tot een gladde saus.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de pompoensaus en meng het geheel. Snijd de blauwe kaas in stukjes. Verdeel de pompoenpasta over vier borden. Leg hierop de stukjes blauwe kaas zodat deze lekker smelten. Besprenkel de pompoenpasta met de salieboter en garneer met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas.

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Duur: 30 min / 4 personen
MULTIMES

Deze zoete aardappelsoep met kokosmelk is hartverwarmend. Echt comfort food in een kom! De soep is niet alleen lekker, maar ook rijk aan smaak en voedzaam. Door de zoete aardappelsoep op smaak te brengen met kokosmelk en verse koriander krijgt deze een Oosterse touch. Lekker als lunch of als maaltijdsoep met wat flatbread of naanbrood erbij. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

» 3 zoete aardappelen
» 2 wortels
» 600 ml groentebouillon
» 400 ml kokosmelk + extra voor de garnering
» 15 g verse koriander
» klein stukje gember
» 1 ui
» 1 knoflookteen
»
1 eetlepel currypoeder
» 1 theelepel komijn
» 1 theelepel kurkuma
» 1 theelepel chilivlokken + extra voor de garnering
» olijfolie

Bereiding
  1. Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui aan, voeg vervolgens de knoflook en de gember toe en bak kort mee.
  2. Schil de zoete aardappelen. Snijd deze en de wortels in grove stukken. Doe deze samen met de kruiden in de pan. Bak alles vijf minuten op laag vuur en voeg vervolgens de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15 minuten op laag vuur koken.
  3. Voeg de kokosmelk toe en laat de soep nog vijf minuten op laag vuur sudderen. Haal de pan vervolgens van het vuur. Steek het multimes op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en pureer de soep.
  4. Garneer de zoete aardappelsoep met wat extra kokosmelk, chilivlokken en verse koriander.

Pulpo van de bbq met witte bonencrème en salsa van geroosterde paprika

Duur: 60 min / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET HAKMES

Pulpo is het Spaanse woord voor octopus: een zeevrucht die veel wordt gebruikt in de mediterraanse keuken. Octopus kan je op verschillende manieren bereiden, maar gegrild op de barbecue krijgt ie een heerlijke rokerige smaak. We serveren de pulpo van de bbq samen met een witte bonencrème en een salsa van geroosterde paprika. Een Spaans gerecht dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook voor de smaakpapillen!

Ingrediënten

Voor de pulpo

» 500 g verse octopustentakels
» sap van 1 citroen
» 2 eetlepels bladpeterselie
» 1 mespunt gerookt paprikapoeder
» zeezout
» milde olijfolie

Voor de witte bonencrème

» 400 g boterbonen (uit blik)
» 2 eetlepels extra vierge olijfolie
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel citroensap
» 1 mespunt gemalen komijnzaad
» peper en zout

Voor de salsa van geroosterde paprika

» 3 gele uien
» 2 tomaten
» 1 rode paprika
» 1 gele parprika
» 2 knoflooktenen
» peper en zout

Bereiding
  1. Was de octopustentakels onder de kraan en zorg ervoor dat alle zuignappen goed schoon zijn. Eventueel kun je ook octopus uit de diepvries gebruiken, sla dan stap 2 en 3 over en zorg dat ze ontdooid zijn voordat ze op de barbecue gaan.
  2. Vul een pan met kokend water en voeg het citroensap en een flinke snuf zout toe.
  3. Leg de octopus in de pan, leg het deksel half op de pan en laat de octopus ongeveer 45 minuten zacht koken. De octopus is goed als je er makkelijk in kunt prikken met een vork.
  4. Maak in tussentijd de salsa van geroosterde paprika. Bereid de barbecue voor op ongeveer 180 graden celcius.
  5. Rooster de paprika’s, uien en knoflooktenen met vel boven de barbecue. Keer regelmatig om totdat de buitenkant helemaal zwart is geblakerd. Haal als eerste de knoflook en de paprika er vanaf en daarna de uien.
  6. Grill ook de tomaten even kort op de barbecue. Laat vervolgens alle groenten afkoelen.
  7. Haal alle schillen van de groenten en doe ze in de SliceSy® met hakmes. Meng het geheel kort totdat er een mooie grove salsa ontstaat. Haal de salsa uit de SliceSy®. Dit kan gemakkelijk door het inzetstuk omhoog te trekken en zo te legen boven een kom. Breng de salsa verder op smaak met peper en zout.
  8. Doe voor de witte bonencrème alle ingrediënten in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix®, schakel het toestel aan op de tweede snelheid en meng het geheel. Breng de witte bonencrème op smaak met peper en zout.
  9. Zorg dat de barbecue nog de temperatuur van ongeveer 180 graden heeft. Haal de octopus uit de pan. Grill de tentakels vervolgens kort aan beide kanten. Breng de octopus op smaak met het gerookte paprikapoeder en peper en zout.
  10. Serveer het gerecht door eerst wat witte bonencrème op het bord te verdelen, verdeel daarover de octopustentakels en maak het gerecht af met de salsa van geroosterde paprika. Snijd de verse bladpeterselie grof en garneer hier het gerecht mee.