Gegrilde perziken met meringue en karamelsaus

Gegrilde perziken met meringue en karamelsaus

Life is as peachy as you make it

Ingrediënten voor 4 personen

» 4 perziken

 

Voor de meringue:

» 2 eieren

» 110 g kristalsuiker

 

Voor de karamelsaus:

» 5 el witte basterdsuiker

» 5 el zuiver water

» 2,5 dl room

Bereiding

Gegrilde perziken:

Steek de barbecue aan en laat de temperatuur oplopen tot 220°C.

2 Halveer en ontpit de perziken.

3 Grill de gehalveerde perziken ongeveer 8 à 10 minuten op de barbecuerooster.

Tip: je kan de perziken ook grillen met wat olie in een grillpan.

 

Meringue:

Verwarm de oven voor op 160°C.

2 Scheid het eiwit netjes van de eidooiers.

3 Klop de eiwitten schuimig met behulp van de bamix klopper en voeg geleidelijk aan de suiker toe.

4 Spatel het mengsel netjes op de perziken.

5 Steek de perziken met de meringue nog even kort onder een hete ovengrill, zodat het een mooi bruin kleurtje krijgt.

 

Karamelsaus:

Laat de suiker en het water langzaam koken tot karamel.

2 Eens je een mooie lichte amberkleurige karamel hebt, mag je het vuur uitzetten en het mengsel blussen met de room.

3 Laat vervolgens even afkoelen voor je de saus op de perziken giet.

4 Serveer de perziken met de merengue en ietwat afgekoelde karamelsaus.

Bananenijs met stukjes walnoten en chocolade topping

Bananenijs met stukjes walnoten en chocolade topping

“Chocolate makes everything better”

Ingrediënten voor 4 personen

» 4 rijpe bananen

» 2 el honing

» 2 tl vanillepoeder

» 2 repen donkere chocolade

» 50 g walnoten (ongezouten)

Voorbereiding

Schil de bananen en snijd ze in grote stukken.

Steek de stukken in een diepvrieszak en vries voor minimum 5 uur in.

Bereiding

Mix de grote stukken ingevroren banaan met de bamix (multimes).

2 Voeg de honing en het vanillepoeder toe en mix het geheel tot een gladde massa.

3 Gebruik de bamix SliceSy om de walnoten en chocolade in fijne stukjes te verkrijgen.

4 Haal de walnoten nog even door het ijs.

5 Voeg de stukjes chocolade toe als topping bij het opdienen van het ijs.

Honing-pistache frozen yoghurt bark

Honing-pistache frozen yoghurt bark

Work hard, snack often

Ingrediënten voor 4 personen

» 240 ml Griekse yoghurt met vanille

» 80 g pistachenoten

» 2 tl honing

Bereiding (15 min. – 2u in de diepvries)

Neem een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de Griekse yoghurt er met behulp van een spatel in een dikke laag op.

Doe 60 g pistachenoten in een grote beker en mix deze met de bamix.

Neem nu de toppings en verdeel over de uitgesmeerde yoghurt.

Werk af met wat honing swirls en extra pistachenoten.

Neem nu wat huishoudfolie en dek de yoghurt bark af en plaats voor minstens 2 uur in de diepvriezer.

Haal de bark uit de diepvriezer en breek in ongelijke stukken.

Red velvet-chocolademouse trifle

Red velvet-chocolademousse trifle

“For someone as sweet as chocolate”

Ingrediënten voor 4 personen

Red velvet cake

» 350 gram zelfrijzende bloem

» 2 el cacaopoeder

» 1 mespunt zout

» 300 g witte suiker

» 240 ml zonnebloemolie

» 2 eieren, kamertemperatuur

» 2 el vanille-extract

» 2,5 eetlepel rode voedselkleurstof

Chocomouse:

» 30 g boter

» 20 g suiker

» 50 ml room

» 100 g chocolade

» 2 eigelen

» 4 eiwitten

Mascarpone slagroom:

» 250 ml slagroom

» 2 el vanillesuiker

» 450 gram mascarpone, kamertemperatuur

» snuifje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de red velvet cake:

Vet twee cakevormen in met olijfolie en veeg de overtollige olie af met papier. Zet opzij.

Zeef in een grote kom de bloem, cacaopoeder en het zout.

Klop de suiker en olie op met de bamix voor +/- 30 seconden op. Voeg de eieren en vanille toe. Mix opnieuw met de bamix op gemiddelde snelheid. Voeg de rode kleurstof toe en mix opnieuw tot het goed is verwerkt.

Voeg bij het suiker- en ei mengsel afwisselend een deel van het bloemmengsel toe tot het een glad mengsel wordt.

Verdeel het beslag gelijkmatig over beide bakvormen. Bak gedurende 20 minuten. Laat 10 minuten afkoelen.

Maak chocomouse:

Smelt de boter en de chocolade op een laag vuurtje gedurende een minuut.

Giet de room erbij.

Klop met de bamix de eiwitten samen met de suiker op. Doe de eigelen bij het chocolademengsel (kamertemperatuur) en meng eronder.

Voeg het opgeklopte eiwit voorzichtig bij het chocolademengsel.

10 Laat gedurende 2 uur opstijven in de koelkast.

Maak de mascarpone slagroom:

11 Terwijl de chocomousse afkoelt, mix de mascarpone, room, vanille en suiker samen op een langzame manier tot ze een vloeiend mengsel worden. Verhoog de snelheid tot hoog en mix net zo lang tot er stijve pieken ontstaan.

Serveren:

12 Giet 1 kopje chocomousse in de bodem van de schaal. Laat het laagje in de koelkast opstijven tot het volledig afgekoeld is, ongeveer 1 uur. Koel ook de resterende chocolademousse in de koelkast.

13 Snijd ondertussen de taarten in stukken van 1cm (of breek ze met de handen voor een rustieker uiterlijk), en zorg ervoor dat alle kruimels bewaard blijven.

14 Wanneer de chocolademousse-laag is aangebracht, bedek je deze met de taartstukjes. Breek sommige stukken in kruimels om een stevige laag te creëren.

15 Verdeel met een spatel 1,5 kopje mascarpone room over de taartlaag. Herhaal dit proces en laat elke chocolademousse-laag volledig opstijven, totdat je de bovenkant van je kleine schaaltje bereikt. Werk af met een slagroom laag en garneer naar wens.

16 Dek de trifle af en laat hem minstens 2 uur in de koelkast opstijven, bij voorkeur ’s nachts zodat de lagen in elkaar overlopen.

17 Haal de trifle uit de ijskast en besprenkel het met de overige red velvet kruimels.

red velvet

macarons

Kerst Macarons

Kerst Macarons

“Bonjour mon amour”

Ingrediënten voor 10 macarons

» 100 g amandelpoeder

» 100 g poedersuiker

» 2 eiwitten

» 50 g suiker

» 1 tl vanille extract

» 3/4 tl rode voedingskleurstof

Voor de roomkaas vulling:

» 55 g roomkaas

» 2 tl ongezouten boter

» 120 g poedersuiker

» 1/2 tl vanille extract

Ter afwerking:

» Gedroogde kokosnoot

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C.

Meng de poedersuiker en het amandelpoeder en mix alles fijn met de bamix.

Begin de eiwitten op te kloppen met behulp van de bamix. Voeg de fijne suiker toe wanneer het mengsel schuimig wordt. Klop de eiwitten zeer stijf op tot ze pieken vormen als je de bamix opheft. Voeg nu de voedingskleurstof toe.

Voeg het mengsel van de poedersuiker en het amandelpoeder toe en spatel onder de eiwitten met een pannenlikker. Schraap zorgvuldig langs de randen en de bodem tot alles goed gemengd is. Zorg ervoor dat het beslag niet vloeibaar wordt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul de spuitzak (kleine opening) met het beslag.

Spuit rondjes met een diameter van 3 tot 3,5 cm. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de rondjes beslag is en dat ze op een gelijke afstand van elkaar liggen zodat de warmte zich gelijkmatig kan verspreiden.

Tik even met de palm van je hand tegen de bakplaat zodat de macarons een mooie vorm krijgen. Zet de bakplaat 12 tot 14 minuten in de oven.

Neem de macarons uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat. Haal de macarons voorzichtig van de bakplaat.

Maak ondertussen de vulling door de roomkaas, ongezouten boter, het poedersuiker en vanille extract op te kloppen met de bamix.

10 Vul de spuitzak met het roommengsel en verdeel het over de helft van de macarons.

11 Gebruik de niet bedekte macarons om op alle andere te leggen.

12 Gebruik de eventueel overige vulling om de macarons te decoreren.

13 Als afwerking maak je ‘sneeuw’ van de kokosnoot door gebruik te maken van de bamix SliceSy. Strooi wat van de rasp over de macarons.

Chocolate Chip Skillet

Chocolate Chip Skillet voor twee

“Cookies make the world a better place”

Ingrediënten voor 2 personen

» 50 gr kristal suiker

» 50 gr bastard suiker

» 1 tl vanille extract

» 65 gr bloem

» 1/4 tl baking soda

» 1/4 tl zout

» 80 gr chocolade druppels

» 1 eigeel

» 120 gr boter

Voor de afwerking:

» Vanille ijs

» Chocolade druppels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

Smelt de boter en scheid ondertussen het eigeel van het eiwit.

Meng de bloem, de baking soda en het zout goed door elkaar. Zet even opzij.

In een andere kom meng je de bastard- en kristalsuiker samen met het vanille extract.

Voeg de gesmolten boter toe aan de kom met alle suiker en mix goed door elkaar met de bamix.

Voeg het eigeel toe en meng goed.

Voeg voorzichtig de bloem met baking soda en zout toe. 

Mix alle ingrediënten goed door elkaar totdat alles mooi is opgenomen.

10 Voeg als laatste ⅔ van de chocolade druppels toe en meng alles nog een laatste keer.

11 Verdeel het deeg in een beboterde, gietijzeren koekenpan.

12 Zorg dat het koekjesdeeg gelijk verdeeld is, zodat alles gelijktijdig kan bakken.

13 Bak de koek zo’n 18 à 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de randen goudbruin worden en het midden begint te rijzen.

14 Haal de koekenpan voorzichtig uit de oven en leg enkele overgebleven chocolade druppels op de koek om het geheel mooier te maken.

15 Laat zo’n 5 minuten afkoelen.

16 Smelt de overige chocolade druppels in de microgolfoven.

17 Wanneer de koek afgekoeld is, werk je het geheel af met een grote bol vanille ijs en wat gesmolten chocolade drizzles.

18 Serveer met twee lepels.

Cruffin

De Cruffin

“Un cruffin, s’il-vous-plait”

Ingrediënten voor 12 stuks

» 150 ml water (op kamertemperatuur)

» 7 g gist (droge)

» 1 tl suiker

» 150 g patentbloem (zorgt voor luchtiger deeg)

» 150 g tarwebloem

» 60 g boter

» 1 tl zout

Voor de vulling:

» 120-150 g boter (zo zacht dat het smeerbaar is)

» 80 g amandelen, fijngehakt

» 6 el fijne kristalsuiker

» poedersuiker

Keukengerei

» multi-mes: deeg

» Bamix

» een kom

Bereiding

Doe de gist en één tl suiker in het water en laat dit even een paar minuten rusten totdat het licht begint te schuimen. Roer regelmatig even goed door zodat de gist mooi oplost.

Zeef de bloem boven een kom, voeg de boter toe en het gist water. Meng tot een deegbal en voeg dan het zout toe.

Mix het deeg met het bamix multi-mes (5 min.) tot een zacht en soepel deeg. 

Bol het deeg goed op, laat het in een met olie ingevette kom en afgedekt met folie ca. 1 uur rijzen totdat het zich verdubbeld heeft.

Haal het deeg uit de kom, druk het plat en verdeel het in 6 gelijke stukken. Maak van deze stukken deeg rechthoekige stukjes van ongeveer gelijke grootte. 

Bestuif je werkblad goed met bloem en rol alle stukjes deeg uit tot lange, dunne repen van ca. 35-40 cm. 

Verdeel de zachte boter in 6 porties van ca. 20-25 gram en besmeer elke reep deeg voorzichtig met de boter. 

Bestrooi elke reep deeg met 1 el suiker en fijngehakte amandelen.

Rol de deeglappen vanaf de smalste kant op. Rol ze stevig genoeg op. Het geeft niet dat de buitenkanten wat dunner worden en dat het geen rechte rolletjes worden. 

10 Doe de rolletjes deeg in een ingevette muffinvorm en dek af met een vochtig doek. Laat dit nog ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

11 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

12 Bak de amandel-cruffins in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.

13 Laat ze even afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.

Berry Coconut Pannekoeken

Vanille Pannenkoeken met Berry Coconut Cream vulling

(Vegan & Glutenvrij)

“Let’s have pancakes with a side of pancakes”

Ingrediënten

» 100 gr havermeel

» 5 el aardappelzetmeel

» 2 el kokossuiker

» klein snufje zeezout

» 1 tl vanille-extract

» 150 ml bruiswater

» 2 el kokosolie

Voor de vulling:

» 1 blikje kokosmelk, bewaard in de koelkast

» 1 el ahornsiroop

»  ½ tl vanille poeder

» 2 tl Bosbessenpoeder

Keukengerei

» een pan

» Bamix

» een kom

Bereiding

Meng de havermeel, aardappelzetmeel en kokossuiker in een kom. Voeg een snuifje zeezout, vanille, bruiswater en olie toe. Mix alles tot een gladde massa.

Giet een druppel kokosolie in de pan en schep wat deeg in de pan zodat je een dunne ronde crêpe krijgt. Kook tot het oppervlak er droog uitziet, kantel het met een dunne spatel en bak de andere kant.

Bereid de rest van de pannenkoeken voor. Zet opzij en bereid de vulling voor.

 

Voor de vulling

Open het kokosmelkblik en schep de witte dikke pasta in een kom.

Voeg de resterende ingrediënten toe en klop met de mixer tot het luchtig is (bamix klopper). 

Als het mengsel te vloeibaar wordt, moet het gedurende 10 minuten in de vriezer worden bewaard.

1-minuut homemade crumble

1-minuut homemade crumble in je microgolfoven

“Simple pleasures are life’s treasures”

Ingrediënten

» 4 eetlepels bloem

» 2 eetlepels suiker

» 1/8ste theelepel bakpoeder

» 1/16e theelepel baking soda (natriumcarbonaat)

» 3 eetlepels melk

» 1 eetlepel plantaardige olie

» 1 eetlepel frambozen

Voor de crumble:

» 1 eetlepel (15g) boter

» 1 1⁄2 eetlepel bloem

» 1 1⁄2 eetlepel suiker

Keukengerei

» een tas

» Bamix

» microgolf

» een kom

Bereiding

Neem een tas die in de microgolf mag en mix de eerste zes ingrediënten tot een mooi mengsel – Voeg de frambozen toe aan je deeg

Neem je bamix uit de kast en mix alle crumble ingrediënten in een ander kommetje tot dat je crumble een mooie consistentie krijgt

Strooi de crumble uit en verdeel het over je deeg

Stop je tas in de microgolfoven totdat de crumble hard aanvoelt (ongeveer 1 minuut)

Je crumble is klaar… Genieten maar!

Icecream cookies

Icecream cookies

“Money can’t buy happiness, but it can buy ice cream”

Ingrediënten

» 130 gr boter (kamertemperatuur)

» 190 gr bruine suiker

» 1 vanillestok

» 1 ei (losgeklopt)

» 1 el melk

» 220 gr bloem

» 1 theelepel bakpoeder

» 250 gr pure chocolade

» IJs

» Sprinkles, bresilienne nootjes, smarties

 

Keukengerei

» Bamix, menger opzetstukje

» Bakplaat- en papier

» Mengkom

» IJsschep

Bereiding

Neem een mengkom en snij de malse boter in kleine blokjes. Voeg de suiker toe in de schaal en meng ze door elkaar met de bamix. Gebruik hiervoor je ‘menger’ opzetstuk.

Snij de vanillestok in twee. Schraap er de zaadjes uit en meng deze onder het mengsel. Voeg al kloppend het ei toe. Roer er de melk door. Zeef de bloem en het bakpoeder samen en meng het dan onder het beslag. Meng er de stukjes chocolade onder.

Verwarm de oven op 180°C. Bedek een bakplaat met boterpapier. Leg afgestreken lepels deeg op het bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes. Druk ze met een vork een beetje plat en bak ze vervolgens 20 minuten in de oven op 180°C goudgeel. Laat ze afkoelen.

Als je cookies zijn afgekoeld, kan je ze versieren met verschillende toppings. Meng bloemsuiker met een beetje water zodat de sprinkles, bresilienne nootjes en smarties blijven plakken.

Neem je favoriete ijssmaak uit de diepvriezer en schep een bolletjes tussen twee koekjes.

Smullen maar!