Pompoensoep

Pompoensoep

“Verwarm je deze herfst met onze heerlijke pompoensoep.”

Ingrediënten

» 1 eetlepel olijfolie

» 1 ui (in blokjes)

» 2 teentjes look

» ½ theelepel kaneel

» ½ theelepel speculaaskruiden

» 400 gr zoete aardappelen

» 200 gr wortelen

» 400 gr verse pompoen

» 1 appel

» 1 l groetenbouillon

» ½ vanille extract

» 30 gr boter

» Peper & zout

» Room & verse kruiden

Bereiding

1 Doe de olie in een pan, voeg de ui en look toe en bak tot ze een gouden kleur hebben.

2 Voeg de kaneel en speculaaskruiden toe. Voeg de gesneden zoete aardappel, wortel, pompoen en appel toe & stoof enkele minuten.

3 Giet de bouillon samen met de vanille essence bij de groeten & laat een twintigtal minuten koken.

4 Kruid af met peper en zout. Voeg een klompje boter toe en mix alles met de bamix tot je een gladde soep hebt.

5 Werk af met wat room en verse kruiden.

Smakelijk!

Detox komkommersoep

Detox komkommersoep

“Lekker & gezond.”

Ingrediënten

» 1 komkommer

» 200 gr Griekse yoghurt

» 500 ml koude groentebouillon

» ½ ui

» 1 eetlepel citroensap

» peper en zout naar smaak

» Garnering: rode ui, verse kruiden, rode kool scheuten en eetbare bloemen

Bereiding

1 Schil de komkommer en snijd in blokjes.

2 Pel de ui en snijd hem grof.

3 Doe komkommer, ui, yoghurt, bouillon en citroensap in een kom en mix met bamix.

4 Breng op smaak met peper en zout.

5 Laat de soep koud worden in de koelkast (minstens 30 minuten).

6 Schep de soep in vier schaaltjes of borden en garneer met stukjes rode ui, kruiden, scheuten en eetbare bloemen.

Santé!

Vegan spring rolls

Vegan spring rolls

“Een gezonde snack – makkelijk te maken.”

Ingrediënten

» 6 vellen rijstpapier

» 100 gr verse spinazie, grof gesneden

» 1 wortel

» ½ komkommer

» 1 paprika

» 100 gr rode kool

» Eetbare bloemen

Bereiding

1 Laat het rijstpapier weken volgens de instructies op de verpakking.

2 Gebruik de SliceSy met grove rasp om de wortel, komkommer, paprika en rode kool te versnijden.

3 Leg een vel rijstpapier op je werkoppervlak. De vulling leg je best goed samengedrukt op het onderste deel van het rijstpapier.

4 Leg er als eerste de eetbare bloemen op, vul de rest van het rijstpapier met de groenten.

5 Vouw het rijstpapier zoals een wrap of burrito en serveer met pindasaus.

Smakelijk!

Tips

» Je kan de spring rolls makkelijk 2 à 3 dagen in de koelkast bewaren, op voorwaarde dat ze in huishoudfolie gewikkeld zijn.

Groene gazpacho

Groene gazpacho

“Dit koude soepje is ideaal als frisse lunch op een zomerse dag.”

Ingrediënten

(voor 6 personen)

» 1 witte ui

» 2 courgettes

» 500 gr erwtjes

» 250 gr broccoli

» 1 l kippenbouillon

» 1 eetlepel olijfolie

» peper & zout (naar smaak)

» crème fraîche (garnering)

» jonge scheuten (garnering)

» chilivlokken (garnering)

Bereiding

1 Versnipper de ui met je SliceSy.

2 Verhit de olijfolie in een soeppot en doe er de ui in, laat zachtjes garen tot de ui doorzichtig en zacht is.

3 Snij de broccoli en courgette in stukjes met de SliceSy. Voeg toe aan de soeppot, samen met de kippenbouillon. Laat 10 à 15 minuten garen of totdat de groenten zacht zijn.

4 Voeg de erwtjes toe, laat gedurende 3 à 4 minuten koken.

5 Mix het geheel in de soeppot tot een gladde massa met het multimesje, voeg peper en zout naar smaak toe.

6 Laat afkoelen in de koelkast. Verdeel in kommetjes en werk af met een eetlepel crème fraîche, wat jonge scheuten en enkele chilivlokken.

Smakelijk!

Tips

» Wil je een sterkere smaak? Voeg een extra ui en teentje look toe.

» Je kan de gazpacho ook op smaak brengen met peper en zout wanneer hij afgekoeld is.

Detox rode bietensoep

Detox rode bietensoep

“Helemaal healthy met deze soep.”

Ingrediënten

(Voor 4 personen)» 6 rode bieten (middelmatige grootte)

» 4 wortelen (fijn gesneden)

» 2 uien (fijn gesneden)

» 4 teentjes look (gekneusd)

» 2 kleine soeppreien (fijn gesneden)

» 2 tl kokosnootolie

» 1 l groentebouillon

» Zout en peper

» Afwerking: chiazaad, notenmengeling, kokosnootroom, hennepzaad

Bereiding

1 Doe de ongeschilde bieten in een kookpot, zet ze onder water en laat ze ongeveer 30 minuten koken, totdat ze gaar zijn.

2 Giet het kookwater weg en laat afkoelen.

3 Doe de kokosolie in een pan en bak de uien, look, prei en wortelen gedurende 5 à 7 minuten op laag vuur. Haal van het vuur en laat afkoelen.

4 Schil de rode bieten, snij ze in blokjes en doe ze in de kookpot. Voeg de gebakken groenten en bouillon toe.

5 Mix de massa glad met je bamix staafmixer.

6 Breng op smaak met peper en zout, werk af met de noten, zaden en een scheutje kokosroom.

Smakelijk!

Witte preisoep met hazelnoten

Witte preisoep met hazelnoten en kruiden

“Een heerlijk soepje om je te verwarmen.”

Ingrediënten

» 600 gr preiwit, goed gespoeld en in dunne plakjes gesneden

» 1 l groentebouillon

» 1 ui, fijn gesneden

» 150 ml volle melk

» hazelnoten

» rozemarijn

» 1 el olijfolie

Bereiding

1 Doe de olijfolie in een kookpot en fruit er de ui in tot deze glazig is.

2 Voeg de prei toe en laat enkele minuten stoven.

3 Voeg de bouillon en 2 takjes rozemarijn toe. Laat 20 minuten koken.

4 Verwijder de takjes rozemarijn en mix de soep met het bamix multimes.

5 Breng op smaak met peper en zout.

6 Serveer met gebroken hazelnoten een een scheutje olijfolie.

Smakelijk!

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met hazelnoten en geroosterde bloemkool

“‘Een lepeltje lekkers’: een heerlijk soepje van bloemkool.”

Ingrediënten

» olijfolie

» klontje boter

» 2 witte uien (grof gehakt)

» 1 teentje look (gehakt)

» 5-tal takjes tijm + extra om te serveren

» wit van 1 prei (grof gehakt)

» 1 bloemkool

» 750 ml (blanke) gevogeltefond

» 200 ml room + extra om te serveren

» 2 eetlepels hazelnootolie + extra om te serveren

» 2 eetlepel geroosterde hazelnoten (gehakt)

» Peper en zout

Bereiding

1 Smelt de boter samen met de olijfolie in een kookpot met dikke bodem op laag vuur. Stoof er de uien en look in aan tot glazig (laat niet kleuren!), samen met de tijm.

2 Voeg de prei toe en stoof even mee.

3 Verdeel de bloemkool in roosjes en spoel. Doe de bloemkoolroosjes bij de prei maar houd er 3 apart.

4 Voeg de gevogeltefond toe, dek af en breng aan de kook.

5 Laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot de bloemkool gaar is.

6 Verhit intussen de oven voor op 220 °C.

7 Snijd de overgehouden bloemkoolroosjes in plakjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

8 Rooster in 20 minuten goudbruin in de oven.

9 Verwijder de tijm uit de soep en mix ze glad met het bamix multimes. Roer er de room en hazelnootolie door.

10 Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.

11 Verdeel de soep over 4 borden.

12 Garneer met hazelnoten, geroosterde bloemkool en tijmblaadjes. Sprenkel er wat extra hazelnootolie en room over. Serveer de bloemkoolsoep met hazelnoten en geroosterde bloemkool

Smakelijk!