Gebak met paaseitjes, ganache met witte chocolade en pistachenootjes

Ingrediënten (voor 4 personen)

» 120g suiker
» 200g bloem
» 120g zwarte chocolade
» 100ml room
» 2 eiwitten
» 3 volledige eieren
» 7g gist
» 100g boter (+ enkele grammen om de vorm in te boteren)
» 350g witte chocolade
» 140g pistachenootjes
» 250g paaseitjes
» 3 koffielepels kaneel
» 1 snufje zout

Bereiding


Voor het gebak :

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klopt de eiwitten – samen met het snufje zout – tot sneeuw met behulp van de bamix klopper. Zet aan de kant.
  3. Klop de volledige eieren samen met de suiker tot je een mousse bekomt.
  4. Voeg de bloem en de gist toe en meng opnieuw.
  5. Laat de boter lichtjes smelten en voeg toe aan het deeg. Meng alles opnieuw.
  6. Voeg de opgeklopte eiwitten toe en meng, maar deze keer met een spatel.
  7. Laat de zwarte chocolade au bain-marie smelten, samen met 30 ml room (voeg nog iets meer room toe als dit nodig blijkt te zijn).
  8. Voeg de gesmolten chocolade onmiddellijk bij het deeg, nog altijd met een spatel, en meng.
  9. Rasp een handjevol paaseitjes en voeg deze ook toe aan het deeg.
  10. Om een volledig glad deeg te bekomen, gebruik je het bamix mengstukje. Meng enkele seconden om het perfecte deeg te bekomen.
  11. Boter een bakvorm in en giet het deeg hierin.
  12. Zet 20 à 25 minuten in de oven (hou dit goed in de gaten, want kan verschillen van oven tot oven). Het gebak is klaar als je er een mes terug proper kunt uithalen.
  13. Laat afkoelen op een rooster.

Voor de ganache met witte chocolade :

  1. Eens het gebak is afgekoeld, start je met het bereiden van de ganache met witte chocolade. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten, samen met 70 ml room.
  2. Laat het gebak op het rooster staan en plaats het bijvoorbeeld in een afwasbak. Giet de ganache over uw gebak, tot het helemaal bedekt is.
  3. Mix de pistachenootjes, samen met de paaseitjes en de kaneel in de bamix processor.
  4. Breng dit mengsel aan op de randen van het gebak.
  5. Plaats het gebak voorzichtig op een bord en zet gedurende enkele uren koel.
  6. Serveer !
Over

Potimanon - Bamix Lover

Ik gebruik bamix al sinds het begin dat ik mijn passie vond voor koken. Mijn vader, een gepassioneerde kok, heeft in zijn keuken de beroemde traditionele rode bamix. Toen ik begon met koken, werd ik door papa gedwongen om dit schitterende object te testen… en goed te keuren! De kracht van bamix is vooral de macht van de emulsie. Het werkt heel simpel, ik heb altijd het perfecte schuim met bamix! En juist om die reden is dit merk één van mijn favorieten in de keuken.

Ga naar de site van Potimanon