Irish coffee met crispy chocoladekoekjes.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Ingrediënten voor de chocoladekoekjes

» 200 g witte chocolade

» 70 g rice krispies

» grof zeezout

 

Ingrediënten voor de Irish coffee (goed voor 1 persoon)

» 60 ml whisky

» 1 el rietsuiker

» 150 ml sterke koffie

» 60 ml verse room (40% vetgehalte)

Bereiding

Voor de chocoladekoekjes

1 Smelt de witte chocolade in een pannetje.

2 Roer er voorzichtig de rice krispies doorheen.

3 Verdeel met behulp van een lepel in kleine porties en leg ze op een met vershoudfolie bedekte schotel. Bestrooi de koekjes met grof zeezout.

4 Plaats in de vriezer zodat ze mooi uitharden.

5 Haal de koekjes een tiental minuten voor je ze wenst te serveren uit de vriezer.

 

Voor de Irish coffee

1 Maal de koffiebonen fijn met de bamix hakmolen. Maak een sterke tas koffie.

2 Klop de room lobbig met behulp van de bamix klopper.

3 Warm de whisky op in een pannetje, los er de suiker in op. Flambeer indien gewenst.

4 Doe de wisky in een feestelijk glas. Giet er voorzichtig de hete koffie bij. Giet er de room op. Serveer samen met enkele heerlijk krokante chocoladekoekjes.

 

Tips

Gebruik de bolle kant van een lepel, om je koffie en room in te schenken. Op die manier mengt de room zich niet met de koffie en krijg je mooiere laagjes.

Over

Filet Pur - Bamix Lover

Ik, Thomas, papa van twee deugnieten ben naast fotograaf, leraar fotografie, vooral een bon vivant, smulpaap, lekkerbek... Ik ben een van de mensen die bij het zien van een lam, varken of rund meteen aan schenkels, ribstukken, sauzen en bijpassende voor- en nagerechten denkt. Bij het bereiden van al dat lekkers komt een Bamix goed van pas.

Ga naar de site van Filet Pur