Opgeklopte feta met za’atar

“‘Een lepeltje lekkers’: Het ideale hapje voor een feestje. Luchtig, fris en binnen de 5 minuten op tafel.”

Ongetwijfeld kennen jullie een lepeltje lekkers. De Belgische foodblog van Annelies Vermeir. Elke keer opnieuw daagt ze zichzelf uit om in weinig tijd, verrassend goede recepten op tafel te zetten. Deze culinaire dame creëerde dit recept voor bamix. Heerlijk lekker!

Ingrediënten

(Voor 4 personen)» 2 wortels (geschild en uiteinden verwijderd)

» blaadjes van 4 takjes munt + extra voor de afwerking

» 200 gr feta

» 140 gr opgeklopte roomkaas

» 1 eetlepel lookolie

» Sap van ½ citroen

» 1,5 thelepel za’atar

» Dukkah (mengsel van geroosterde amandelen, pistachenoten en sesamzaadjes)

» Olijfolie

» Granaatappelpitjes

» Enkele plakjes citroen

Bereiding

1 Rasp de wortel in de SliceSy met de grove rasp.

2 Snijd de rode kool, paprika en komkommer in plakken met de fijne gleuf.

3 Snijd de lente-ui in schuine stukjes, de little gem in reepjes en de mango in plakjes.

4 Dop de edamamebonen.

5 Week de rijstnoedels in kokend water tot ze gaar zijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water en laat uitlekken.

6 Hak voor de dressing de gember & chili in de processormolen fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en mix nogmaals tot goed gemengd.

7 Leg de groenten per soort op een grote serveerschaal.

8 Leg er de mango, rijstnoedels en gehakte cashewnoten bij.

9 Besprenkel met de sesamdressing.

10 Werk af met basilicum.

Smakelijk!