Pêche melba glaasjes met crumble van cantucci

“Een gerecht van ‘Een lepeltje lekkers’ om duimen en vingers bij af te likken.”

Ongetwijfeld kennen jullie een lepeltje lekkers. De Belgische foodblog van Annelies Vermeir. Elke keer opnieuw daagt ze zichzelf uit om in weinig tijd, verrassend goede recepten op tafel te zetten. Deze culinaire dame creëerde dit recept voor bamix. Heerlijk lekker!

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

» 250 ml slagroom

» 1 vanillestokje, alleen de zaadjes

» 25 gr bloemsuiker

» 4 eiwitten

» 300 gr frambozen

» 2 perziken (vers of uit blik), in blokjes gesneden

» 150 gr cantucci (Italiaanse amandelkoekjes)

Bereiding

1 Klop de slagroom met vanillezaadjes en bloemsuiker op tot yoghurtdikte met de klopper.

2 Klop de eiwitten stijf met de klopper.

3 Spatel de eiwitten voorzichtig door de slagroom.

4 Houd 4 frambozen apart en plet de andere grof met een vork.

5 Doe de cantucci in de SliceSy en hak grof.

6 Verdeel 1/3 van de cantucci over 4 glaasjes. Lepel er de helft van de perziken en frambozen op. Spatel er de helft van de vanillemousse op. Herhaal.

7 Werk af met de overgehouden frambozen en cantuccikruimels. Zet de glaasjes minstens 4 u in de koelkast om op te stijven.

Smakelijk!