Aspergesoep

Ingrediënten (voor 4 personen)
» 500 g witte asperges
» 1,2 liter stevige groentebouillon
» 2 el boter
» 2 el bloem
» 1 eidooier
» 1,5 dl room
» nootmuskaat
» peper
» zout
» bladpeterselie

Bereiding
  1. Snijd de punten van de asperges. Snijd de ongeschilde stengels in stukken van zo’n 3 centimeter.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook.
  3. Kook de aspergepunten zo’n 5 minuten. Haal ze uit de bouillon en zet koel weg.
  4. Doe de stukken asperge in de groentebouillon en laat zo’n 20 minuten koken.
  5. Mix de soep met de bamix erg fijn, leng eventueel aan met wat water en zeef ze zodat ze mooi glad wordt.
  6. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door.
  7. Laat even bakken en giet er al roerend de gezeefde soep bij.
  8. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper & zout.
  9. Klop in een soepkom de eierdooier los met de room. Giet er de hete soep op en roer goed om.
  10. Werk af met de aspergepunten en wat fijngehakte bladpeterselie

Tip

Voor een extra feestelijke toets kan je steeds wat grijze garnalen toevoegen.

Filet Pur
Over

Filet Pur - Bamix Lover

Ik, Thomas, papa van twee deugnieten ben naast fotograaf, leraar fotografie, vooral een bon vivant, smulpaap, lekkerbek... Ik ben een van de mensen die bij het zien van een lam, varken of rund meteen aan schenkels, ribstukken, sauzen en bijpassende voor- en nagerechten denkt. Bij het bereiden van al dat lekkers komt een Bamix goed van pas.

Ga naar de site van Filet Pur