Geroosterde pastinaaksoep met citroen en rozemarijn

For each mouth, a different soup

Ingrediënten voor 4 personen

» 800 g pastinaak

» 1 bol knoflook

» 40 g amandelschilfers

» 40 g zonnebloempitten

» 1 ui

» 1 bussel rozemarijn

» 1 l groentebouillon

» 1 citroen

» 100 ml olijfolie

» peper en zout

» enkele sneetjes brood

 

Bereiding (35 min.)

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de knoflook en wat aluminiumfolie. Wikkel de knoflook samen met wat olijfolie in de folie en rooster voor zo’n 30 minuten in de oven.

Snijd de pastinaak in grove stukken. Pel en snipper de ui, fruit hem glazig in olijfolie in een soeppan en voeg deze samen met de grote stukken pastinaak en de bouillon toe. Laat het geheel zo’n 25 minuten koken en mix de soep fijn met de bamix.

Pel nu de geroosterde knoflook en mix deze door de soep met behulp van de bamix.

Snijd het brood in grove stukken en bak goudbruin in wat olijfolie.

Schep de soep op en dresseer met de amandelschilfers en de broodcroutons. Werk af met wat rozemarijn, citroensap en extra druppels olijfolie.