Groene gazpacho

“Dit koude soepje is ideaal als frisse lunch op een zomerse dag.”

Ingrediënten

(voor 6 personen)

» 1 witte ui

» 2 courgettes

» 500 gr erwtjes

» 250 gr broccoli

» 1 l kippenbouillon

» 1 eetlepel olijfolie

» peper & zout (naar smaak)

» crème fraîche (garnering)

» jonge scheuten (garnering)

» chilivlokken (garnering)

Bereiding

1 Versnipper de ui met je SliceSy.

2 Verhit de olijfolie in een soeppot en doe er de ui in, laat zachtjes garen tot de ui doorzichtig en zacht is.

3 Snij de broccoli en courgette in stukjes met de SliceSy. Voeg toe aan de soeppot, samen met de kippenbouillon. Laat 10 à 15 minuten garen of totdat de groenten zacht zijn.

4 Voeg de erwtjes toe, laat gedurende 3 à 4 minuten koken.

5 Mix het geheel in de soeppot tot een gladde massa met het multimesje, voeg peper en zout naar smaak toe.

6 Laat afkoelen in de koelkast. Verdeel in kommetjes en werk af met een eetlepel crème fraîche, wat jonge scheuten en enkele chilivlokken.

Smakelijk!

Tips

» Wil je een sterkere smaak? Voeg een extra ui en teentje look toe.

» Je kan de gazpacho ook op smaak brengen met peper en zout wanneer hij afgekoeld is.