Pompoensoep

“Verwarm je deze herfst met onze heerlijke pompoensoep.”

Ingrediënten

» 1 eetlepel olijfolie

» 1 ui (in blokjes)

» 2 teentjes look

» ½ theelepel kaneel

» ½ theelepel speculaaskruiden

» 400 gr zoete aardappelen

» 200 gr wortelen

» 400 gr verse pompoen

» 1 appel

» 1 l groetenbouillon

» ½ vanille extract

» 30 gr boter

» Peper & zout

» Room & verse kruiden

Bereiding

1 Doe de olie in een pan, voeg de ui en look toe en bak tot ze een gouden kleur hebben.

2 Voeg de kaneel en speculaaskruiden toe. Voeg de gesneden zoete aardappel, wortel, pompoen en appel toe & stoof enkele minuten.

3 Giet de bouillon samen met de vanille essence bij de groeten & laat een twintigtal minuten koken.

4 Kruid af met peper en zout. Voeg een klompje boter toe en mix alles met de bamix tot je een gladde soep hebt.

5 Werk af met wat room en verse kruiden.

Smakelijk!